Naast mijn werk voor verschillende opdrachtgevers heb ik ook nog een eigen project: de site OverWerk. Hier interview ik mensen over hun baan. Want werk is zoveel meer dan je inkomen: het geeft ook zingeving, vult een groot deel van ons leven en is bepalend voor onze identiteit. Daarom interview ik iedere keer iemand met een bijzondere, belangrijke, of onbegrijpelijke baan. Lees hieronder het begin van mijn interview met Liza Rubinstein, Head of Impact bij Carbon Equity.

Baanbrekende klimaattechnologie: zo brengt Head of Impact Liza Rubinstein het dichterbij

Stel: je hebt een zak geld over en je wilt daarmee een positieve impact maken op het klimaat. Wat doe je dan? Aandelen Tesla kopen? Of investeren in een ESG-fonds, wat staat voor Environment, Social en Governance?

Nee, zegt Liza Rubinstein van Carbon Equity. “Daarmee maak je geen echte impact. Tesla produceert namelijk niet meer auto’s als jij een aandeel overkoopt – hetzelfde principe geldt voor alle andere beursgenoteerde bedrijven.”

Daarom bedachten Liza en haar co-founders een nieuwe manier om de energietransitie wél te versnellen. Welkom in de wereld van Venture Capital en Private Equity.

Een kleine disclaimer: ondergetekende is klant bij Carbon Equity.

Je kunt deze blog verder lezen op de site van OverWerk.