Tussen 2021 en 2022 schreven mijn collega Fausto van Bronkhorst en ik voor burgerparticipatieplatform CitizenLab. Bijvoorbeeld over hoe je als gemeente de overgang naar duurzame energie in gang zet samen met bewoners.

Energietransitie: krijg inwoners mee met burgerparticipatie

Nederland moet van het gas af. Uiteindelijk komt de overgang naar duurzame warmte bij iedere inwoner in huis en bij elke ondernemer in het gebouw. We moeten namelijk woningen en panden aanpassen en isoleren. Ook verzwaren we in elke straat de elektriciteitsnetten.

Deze grote energietransitie is dus ingrijpend voor het dagelijks bestaan van ieder individu. Daarom is het essentieel om inwoners hierbij te betrekken. Maar hoe doe je dat bij zulke ingewikkelde projecten? In deze blog lees je meer over burgerparticipatie bij de energietransitie.

Lees verder bij CitizenLab.

Laten we kennismaken

Van de jeugdzorg tot vermogensbeheer en van media tot consultancy – ik voel me overal thuis. Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen, dus stuur me een bericht! Dat kan via onderstaande knop of op info@jorithajema.nl.

NEEM CONTACT OP

Laten we kennismaken

Van de jeugdzorg tot vermogensbeheer en van media tot consultancy – ik voel me overal thuis. Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen, dus stuur me een bericht!

NEEM CONTACT OP