Voor Ikwilcirculairinkopen.nl schrijven mijn collega Fausto van Bronkhorst en ik blogs. Deze site is een initiatief van onder andere MVO Nederland en vanzelfsprekend schrijven we veel over de circulaire economie en hoe organisaties daaraan (kunnen) bijdragen.

Hoe krijg ik de organisatie mee in circulair inkopen?

Circulair inkopen is een mooie ambitie – en broodnodig ook. Met deze strategie draag je als organisatie namelijk bij aan een gesloten kringloop en daarmee aan klimaatdoelen. Daarom wil de Nederlandse overheid in 2050 een volledig circulaire economie 

Hans Bloemendaal, Adviseur Maatschappelijk Verantwoord Inkopen bij expertisecentrum PIANOo, geeft advies. Hij heeft jarenlange ervaring met aanbestedingen vanuit het bedrijfsleven, contractmanagement en opdrachtgeverschap. Tegenwoordig werkt hij aan de vraag hoe je de juiste opdracht formuleert voor de inkoop, zodat er ruimte is voor circulariteit en duurzaamheid.

Maar circulairder worden is een team effort en het kan soms lastig zijn om je hele organisatie mee te krijgen. Hoe zorg je als inkoper dat je collega’s ook aan circulariteit denken? Wie moet je hierbij betrekken? En hoe overtuig je interne stakeholders?

Lees verder bij Ikwilcirculairinkopen.nl.

Laten we kennismaken

Van de jeugdzorg tot vermogensbeheer en van media tot consultancy – ik voel me overal thuis. Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen, dus stuur me een bericht! Dat kan via onderstaande knop of op info@jorithajema.nl.

NEEM CONTACT OP

Laten we kennismaken

Van de jeugdzorg tot vermogensbeheer en van media tot consultancy – ik voel me overal thuis. Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen, dus stuur me een bericht!

NEEM CONTACT OP