Naast mijn werk voor verschillende opdrachtgevers heb ik ook nog een eigen project: de site OverWerk. Hier interview ik mensen over hun baan. Want werk is zoveel meer dan je inkomen: het geeft ook zingeving, vult een groot deel van ons leven en is bepalend voor onze identiteit. Daarom interview ik iedere keer iemand met een bijzondere, belangrijke, of onbegrijpelijke baan. Lees hieronder het begin van mijn interview met Eva Rovers, publicist en democratieactivist.

Publicist en democratieactivist Eva Rovers over haar werk voor het burgerberaad

Vind je politiek en democratische vernieuwing interessant? Dan is Eva Rovers (1978) iemand die je moet volgen. Eva maakt zich hard voor het burgerberaad en schreef hiervoor het aan te bevelen boek Nu is het aan ons. Voor participatieplatform CitizenLab interviewde ik haar over het burgerberaad en hieronder lees je meer over haar werk zelf.

Wat de organisatie doet: Bureau Burgerberaad

Eva is schrijfster en publiceert als zelfstandige in verschillende media. De afgelopen twee jaar draait de werkagenda van Eva grotendeels om het burgerberaad, zelf stond ze ook aan de wieg van de stichting Bureau Burgerberaad.

Zo’n burgerberaad bestaat uit een groep gelote mensen die een dwarsdoorsnede vormt van de samenleving. Hun opdracht: gezamenlijk tot aanbevelingen komen voor de politiek, vaak over complexe en gepolariseerde onderwerpen. Meer weten over het burgerberaad? Lees dan het nieuws van Bureau Burgerberaad of lees Eva’s werk bij de Correspondent.

Lees verder op OverWerk.nu. Het interview vond plaats in april 2022.