Tussen 2021 en 2022 schreven mijn collega Fausto van Bronkhorst en ik voor burgerparticipatieplatform CitizenLab. Dit bedrijf werkt zelf aan SDG 16.7 en helpt (uiteraard) gemeenten bij het bereiken van hun eigen duurzame doelen.

 

SDG’s en participatie: drie voorbeelden van Nederlandse gemeenten

De Sustainable Development Goals zijn wereldwijde doelen voor een duurzame wereld. Je weet vast al dat deze doelen gaan over belangrijke onderwerpen als onze voedselvoorziening, onderwijs en klimaatbescherming. Grote thema’s dus, waarbij niemand een probleem in zijn eentje kan oplossen. Een belangrijke manier om vooruitgang te boeken op de SDG’s is daarom participatie, zodat we de kennis en wensen van zoveel mogelijk mensen benutten. Hieronder lees je hoe drie Nederlandse gemeenten dat doen.

Lees verder op bij CitizenLab.

Laten we kennismaken

Van de jeugdzorg tot vermogensbeheer en van media tot consultancy – ik voel me overal thuis. Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen, dus stuur me een bericht! Dat kan via onderstaande knop of op info@jorithajema.nl.

NEEM CONTACT OP

Laten we kennismaken

Van de jeugdzorg tot vermogensbeheer en van media tot consultancy – ik voel me overal thuis. Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen, dus stuur me een bericht!

NEEM CONTACT OP